تسهیلات 900 میلیونی برای خرید تاکسی برقی

شنبه، ۷ مهر ۱۴۰۳ | 0 نظر | چاپ خبر

تسهیلات 900 میلیونی برای خرید تاکسی برقی

مهر 1403: شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران، اعلام کرد قیمت خودروهای برقی حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که به نوعی پرداخت این مبلغ برای رانندگان بسیار مشکل خواهد بود. این رانندگان جزو اولین نفراتی بودند که در پروژه برقی سازی ناوگان حمل و نقل مشارکت کرده‌اند و انتظارشان این است که بخشی از مبلغ این خودروها طبق ماده 12 به عنوان کمک بلاعوض شامل حال‌شان شود؛ امیدواریم که با کمک دولت چهاردهم این اتفاق مهم صورت گیرد.

وی افزود تسهیلات 300 میلیون تومانی توسط شهرداری و 600 میلیونی توسط خودروساز با کارمزد 8 درصد نیز به رانندگان پرداخت شده و مقدار اقساط نیز حدود 17 میلیون تومان است. جمعا میزان 900 میلیون تومان وام در نظر گرفته شده که شرایط بسیار خوبی را برای خرید این خودروها فراهم کرده است. اعتراض جمعی از تاکسیرانان در هفته جاری نیز در خصوص همان ماده 12 و کمک بلاعوض دولت بوده است.

خانم مالکی توضیح داد شرکت خودروساز برای مرجوع شدن این خودروها تا الان استقبالی نداشته ولی اعلام کرده‌اند عزیرانی که قصد پس دادن تاکسی‌های خود را دارند، بایستی پای میز مذاکره با شرکت خودروساز بنشینند. موضوع اصلی این است که قرارداد بین خریداران و شرکت خودروساز بوده و شهرداری تهران صرفا توافقنامه‌ای را در خصوص ورود این خودروها به ناوگان حمل و نقل تاکسیرانی منعقد کرده است.

ورود 10 هزار ون برقی تا 8 ماه آینده به ناوگان تاکسی تهران

مرداد 1403: شادی مالکی، سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران، اعلام کرد سازمان تاکسیرانی با نزدیک به 80 هزار تاکسی در آغاز مهرماه با تمام توان وارد عرصه خدمت‌رسانی خواهد شد. 600 خط در سطح شهر داریم که بخشی از تاکسی‌ها در مبدأ و مقصد مشخص فعالیت می‌کنند و تعدادی دیگر نیز به صورت گردشی فعالیت می‌کنند. اگر این خدمات به بهترین نحو شکل بگیرد و شهروندان اعتماد کنند که در حوزه حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی خدمات به نحو احسن انجام می‌شود، کمتر از خودروی شخصی استفاده خواهند  شد و همین مسئله به کاهش ترافیک کمک خواهد کرد.

وی اظهار کرد طبق قولی که به شهروندان داده بودیم، مبنی بر پایش بهینه عملکرد تاکسی‌ها در تهران،  در حال راه اندازی بستر هوشمندی هستیم که بر اساس آن فعالیت تاکسی‌ها به شکل هوشمند نظارت شود و از نظارت سنتی که همه ساله انجام می‌شد خارج شویم بنابراین شاهد عملکرد بهتری از تاکسی‌ها خواهیم بود.

خانم مالکی گفت نزدیک به 200 تاکسی برقی در شهر فعال است که به صورت گردشی در نقاطی مانند فرودگاه‌‌ها و راه‌آهن در حال فعالیت هستند و با افزایش خودروهای برقی که کمتر از 2 ماه آینده اتفاق خواهد افتاد، شاهد فعالیت آنها در حوزه‌های ترافیکی از جمله بخش‌هایی که آلودگی هوای بیشتری وجود دارد، خواهیم بود تا بتوانیم در امر کاهش آلودگی هوا با حضور خودروهای برقی که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیریت شهری است، قدم برداریم. تاکسیرانی همچنان در حال ثبت‌نام از رانندگان متقاضی تعویض خودروی فرسوده با خودروهای برقی هست. حدود 150 دستگاه از خودروی برقی شهرداری تهران کمتر از یک ماه آینده وارد تهران خواهد شد و بعد از پلاک‌گذاری مشغول فعالیت خواهند شد. سایر خودروها نیز در زمان‌بندی تعیین شده وارد تهران می‌شوند.

وی اعلام کرد واردات 10 هزار ون برقی در دستور کار شهرداری تهران است که در کمتر از 8 ماه آینده وارد ناوگان شود. در حال حاضر نزدیک به 10 ایستگاه شارژ فعال وجود دارد که در واقع امکان بهره‌برداری از آن ها وجود دارد، اما ایستگاه‌های شارژ دیگری هم آماده شده است و اگر 2000 دستگاه تاکسی برقی وارد ناوگان شوند مشکلی برای شارژ آنها نخواهیم داشت با این حال شهرداری به سرعت نسبت به افزایش تعداد ایستگاه‌های شارژ اقدام خواهد کرد.
تاکسیرانان از تاکسی‌های برقی استقبال نکردند
مرداد 1403: سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، در خصوص تاکسی‌های فرسوده گفت در تهران 80 هزار تاکسی وجود دارد که طبق آمارها 50 تا 60 هزار تعداد از این تاکسی‌ها به سن فرسوده رسیده‌اند. هم در سال گذشته و هم امسال برای نوسازی تاکسی‌ها بودجه اختصاص داده‌ شد اما هنوز این امر محقق نشده است.

وی افزود با وجود اینکه شهرداری تهران اصرار بر واردات خودروهای برقی دارد، اما هنوز مردم و رانندگان تاکسی برقی‌سازی را قبول ندارند. در حالی که بیش از 30 هزار تاکسی فرسوده در تهران وجود دارد اما فقط 150 نفر از رانندگان خواهان خرید تاکسی‌های برقی هستند این به معنای آن است که رانندگان حاضر نشده‌اند خودرویی که تماماً قسط است را خریداری کنند. بهترین خودروها در داخل تولید می‌شوند اما یک مرتبه تمام همت را روی خودروهای برقی گذاشته‌ایم و در طول این 3 سال و تا این لحظه فقط 2500 خودرو نوسازی شده‌اند.
فعالیت تاکسی‌های برقی در شهر فرودگاهی امام خمینی
مرداد 1403: محمدرضا فردی، معاون بهره‌برداری فرودگاهی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، از به‌کارگیری هفت دستگاه تاکسی برقی با ظرفیت 4 نفر سرنشین در شرکت‌های تاکسیرانی تحت قرارداد شهر فرودگاهی خبر داد. این خودروها از برند جک بوده و تماما برقی هستند.

وی افزود مسافت پیمایش این خودرو پس از هر بار شارژ 230 کیلومتر است. در حال حاضر هفت دستگاه تاکسی در ناوگان یکی از شرکت‌های تحت قرارداد، قرار گرفته که در صورت کسب رضایتمندی مسافران در آینده نزدیک تعداد بیشتری به ناوگان تاکسیرانی شهر فرودگاهی اضافه می‌شود. در سطح شهر تهران 90 ایستگاه شارژ خودرو برقی وجود دارد و این خودرو که به عنوان تاکسی انتخاب شده است شارژر همراه نیز دارد و در برنامه داریم که جایگاه شارژ مخصوص ماشین‌های برقی در شهر فرودگاهی از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد کنیم.

آقای فردی اظهار کرد در دنیای امروز فرودگاه‌ها به عنوان یک محیط مدرن خصوصاً در حوزه حمل و نقل شناخته می‌شوند؛ لذا شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز هم‌زمان با آغاز طرح‌های هوشمندسازی، استفاده از حمل و نقل پاک و دوستدار محیط زیست را در دستور کار قرار داده است.

پیش از این نیز در شهر فرودگاهی امام خمینی بخشی از حمل‌ونقل مسافر با خودروهای هیبرید و نیمه هیبرید انجام می‌شد و هم اکنون ظرفیت استفاده از تاکسی برقی نیز تقویت می‌شود.
احتمال اختصاص یارانه 10 هزار دلاری برای تاکسی برقی
خرداد 1403: محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران، درباره برخی انتقادات مبنی بر واردات تاکسی برقی‌های چینی به تهران از طریق قرارداد شهرداری توضیح داد شهرداری برای ورود تاکسی‌های برقی تسهیل‌گری می‌کند؛ اگر قرار بود تصدی‌گری کنیم و این تاکسی‌های در مالکیت شهرداری تهران به ارائه خدمت بپردازند، انتقاد برخی افراد مبنی بر اینکه شهرداری نباید به این موضوع ورود می‌کرد، به جا بود.  بخشی از هزینه خرید تاکسی‌های برقی از طریق دولت و از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بخشی دیگر از طریق اسقاط خودور‌های فرسوده تأمین می‌شود.

وی درباره نحوه بهره‌برداری از تاکسی‌های برقی وارداتی از چین نیز گفت ممکن است برخی از شرکت‌های بخش خصوصی یا شرکت‌هایی که در شهرداری سهام عام دارند، مالکیت تاکسی‌ها را به عهده بگیرند و  رانندگان تاکسی سهامدار آن‌ها باشند و اقساط تاکسی را شرکت بپردازد اما به دلیل اینکه هنوز این روش تدقیق نشده، نمی‌توان به آن استناد کرد. در عین حال در حال پیگیری روش دیگری هستیم که طبق قانون از اختصاص 10 هزار و 500 دلار یارانه برای تاکسی‌های برقی با کمک دولت استفاده کنیم تا از آورده تاکسیران بکاهد. تاکسی‌های برقی از محل قرارداد شهرداری تهران با چین طی یک ماه و نیم آینده وارد چرخه حمل و نقل خواهد شد.
زمان فعالیت تاکسی‌های برقی در تهران
خرداد 1403: شادی مالکی، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، درباره فعالیت تاکسی‌های برقی در تهران توضیح داد با توجه به تخصیص پلاک تاکسی به خودروهای برقی و طی شدن مراحل ثبت نام و آغاز فرآیند واگذاری این خودرو در کمتر از یک ماه آینده شاهد حضور و فعالیت این خودروها در سطح شهر هستیم.

وی افزود بلافاصله پس از تحویل و آغاز به کار 1000 دستگاه تاکسی برقی، پیش‌ثبت نام مرحله دوم واگذاری‌ها آغاز خواهد شد.
خرید تاکسی برقی با 300 میلیون تومان
خرداد 1403: محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، اعلام کرد چهار مدل خودروی برقی مجوز پلاک گرفتند و با ایران‌خودرو قرارداد یک هزار دستگاه خودرو از یک مدل بسته شده است .موضوع حمل و نقل برقی موضوعی زیربنایی است که محور توسعه کشور است. در این دوره با کمک دولت توجه ویژه‌ای به زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی شد و قریب به 2 میلیارد دلار در شهر تهران به برقی سازی تخصیص یافت. در شهرداری تهران قرارداد خرید 27 هزار و 500 دستگاه تاکسی برقی بسته شده که 10 هزار دستگاه ون و 2 هزار و 500 دستگاه اتوبوس برقی نیز به این عدد اضافه خواهد شد. همچنین قرارداد 2 هزار و 700 دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی بسته شده که یک هزار دستگاه آن برقی است و در سال گذشته قرارداد 27 دستگاه شارژ با 54 نازل با شرکت مپنا بسته شد و امسال قرارداد 900 نقطه شارژ در پایتخت با مپنا بسته شده که باید تا سال آینده به چهار هزار و 500 نقطه برسد.

وی افزود یک قرارداد مطالعه با سازمان ترافیک پیرامون جانمایی جایگاه شارژ داریم و در تاکسی های برقی قابلیت شب شارژ یا روز شارژ به صورت شارژ خانگی پیش بینی شده است. با کمک وزارت صمت با 11 خودروساز قرارداد داریم که 27 هزار تاکسی برقی را وارد شهر کنیم که چهار مدلی که مجوز پلاک آنها گرفته شده سیستم کاملا برقی و آلایندگی صفر دارند. پیمایش این خودروها بین 450 تا 700 وات است و عمر مفید این باتری ها بین 7 تا 8 سال است.

وی اظهار کرد تصمیم دولت این است که مبلغی نزدیک به 500 میلیون یورو را از محل نفت در اختیار خودروسازان ویژه این امر قرار بدهد و تعرفه تاکسی برقی نیم درصد است. بحث تاکسی برگشتی از دیگر اقدامات دولت برای حمایت از توسعه برقی سازی است که بر اساس آن رانندگان این قابلیت را دارند که بعد از پنج تا هفت سال از تاکسی های برقی با تعویض پلاک به عنوان خودروی شخصی استفاده کنند. قریب به یک میلیارد و سیصد میلیون تومان هزینه خودرویی است که اخیرا به تاکسیرانان تحویل داده خواهد شد که تنها 300 میلیون تومان هزینه از سمت این افراد پرداخت شده است. با تنها 300 میلیون تومان آورده مالی می‌توان تاکسی برقی خرید.

توضیحات

بدون دیدگاه